Poveşti la colţ de stradă

Dacă mai aveam unele dubii asupra stadiului avansat de putrefacţie în care se află societatea românească, azi am scăpat de ele. Mă întorceam liniştit acasă de la noul meu job, când la un colţ de stradă urechea mea (cred că era urechea dreaptă) a prins un fragment dintr-o discuţie între două doamne cam la 70-75 de ani. Subiectul discuţiei era îndemnul dat de Gigi Becali lui Bănel Nicoliţă înaintea partidei Fiorentina-Steaua. Pentru cei care nu au avut “oportunitatea” de a afla care a fost sfatul “preailuminatului”, vă spun eu: “Rupe-l pe Mutu!”. Scurt pe doi. Iniţial îmi venea să râd, dar gândindu-mă mai bine la faza asta realizez că nu e chiar atât de amuzant. E chiar tragic.

Eterna şi fascinanta Românie în anul 2008, la 19 ani de la revoluţie… miroase a stricat chiar şi acolo unde ar trebui să căutăm (şi să găsim) înşelepciune.

În concluzie ne rămân trei alternative: ne pierdem în masa de moravuri urât mirositoare, emigrăm sau… încercăm că facem notă discordantă. Cât despre mine, oricât de sinucigaş ar putea părea, îmi place să cred că avansez împotriva curentului. Noapte bună românule decentă….oriunde te-ai afla!

2 responses on “Poveşti la colţ de stradă

  1. ideipertinente

    Păi dacă îşi aducea aminte de îndemn nu ştiu ce şanse mai avea România cu Franţa. Ne place, nu ne place, suntem cam dependenţi de Mutu.

Leave a Reply