„Ponta, preşedinte din primul tur”. Puţină matematică pentru Daniel Constantin

Victor-Ponta-Daniel-ConstantinÎncercând să tragă toată spuza antibăsismului pe turta lor, PSD şi partenerii lansează idei care mai de care mai năstruşnice.  Să demonstrezi că Băsescu şi Iohannis sunt uniţi în cuget şi simţiri poate cere exerciţii logice periculoase.  Campionul asocierii Iohannis-Băsescu pare a fi Daniel Constantin. Incolorul şi inodorul preşedinte al PC a reuşit de această dată să fie de-a dreptul savuros. „Dacă electoratul înţelege că, în realitate, lupta se dă între Victor Ponta şi Traian Băsescu, este posibil să nu existe turul doi”, a declarat ministrul Agriculturii, într-un interviu pentru Agerpres.

Legea pentru alegerea preşedintelui României spune aşa: „Este declarat ales candidatul care a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea de voturi ale alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente.” Pe listele electorale permanente sunt peste 18 milioane de români. Aşadar, ca să câştigi alegerile prezidenţiale din primul tur, trebuie să obţii votul a peste 9 milioane de oameni. Adică aproape 90% din voturi, la o prezenţă la urne comparabilă cu cea din 2009.

Toţi antibăsiştii din ţara asta (7,4 milioane, conform referendumului din 2012) nu ar fi de ajuns să-l facă preşedinte pe Ponta din primul tur.

Foto: enational.ro

Leave a Reply