La 16 ani

Nu am cerut permisiunea stimabilului Boghi de a posta melodia interpretată de el, însă sper să nu se supere (prea tare) pe mine. Melodia se numeşte “La 16 ani” şi m-a prins în mrejele liniei melodice încă de la prima audiţie. În 3 zile am ascultat-o de zeci de ori. Aşa sunt eu, un fanatic al momentului. La fel cum în copilărie niciodată nu-mi lăsam o bucăţică de ciocolată “şi pentru mâine”, acum consum intens şi în totalitate noile descoperiri, până când nu mai rămâne niciun strop de visare în ele.

Încerc să-mi amintesc unele momente de la 16 ani. A fost un an de depresii adolescentine transformate în mari eliberări. Atunci mi s-a întâmplat să stau într-un cerc de prieteni şi să nu aud absolut nimic din discuţia purtată în jurul meu. Credeam că aşa ceva se întâmplă doar în filme. Dar melodia asta nu o să o irosesc pe melancolii la adresa trecutului. De fapt nici nu mai zic nimic. Niciodată cuvintele nu vor ajunge la sufletul gloatelor atât de repede ca o melodie.

18 responses on “La 16 ani

 1. Andi

  Cam atunci ”am dat din întâmplare” peste prima carte de educație sexuală pentru adolescenți. Literatură de specialitate serioasă. Nu am vorbit cu nimeni, nimic, deloc, muțisem câteva zile. Cred că mi s-a părut horror 😀

 2. Florin Puşcaş Post author

  @gmx :-) Foarte! Btw… sper ca a ajuns la tine premiul Blog d’oro. Ti l-am trimis de 3 zile. 😛

  @Andi Hmmmm… deci nu sunt singurul “intarziat” in materie de educatie sexuala. 😆 Copiii de azi stiu tot de e de stiut inca de la 7-8 ani.
  Fara detalii zici…? Nici macar cum se numea cartea? 😛

  @Richie Si in plus e si timisoarean de-al nostru. 😀

  @Raluca Se pricepe nenea Boghi. :-)

 3. Andi

  De ce intrebi, ai lacune la vreun capitol adolescentin? 😆
  Din fericire, nu imi amintesc titlul exact. Era ceva cu Sex Madness…
  Inca ma sperie ideea de a mi-o aminti 😀

 4. Florin Puşcaş Post author

  @Andi Ioi… 😛 Orice afaceri as avea cu perioada aia, mi le-am rezolvat pe parcurs. 😀 Daca inca te sperie cartea aia insemna ca scriau niste chestii dubioase acolo. 😆

  @pass Pare a fi o varsta la care multi oameni se iau la tranta cu lumea. Oricum, foarte importanta pentru viitorul adult. :-)

 5. boghi

  Nu ma pot pronunta asupra piesei sau a vocii… as putea fi suspectat de falsa modestie.
  Piesa nu se numeste “la 16 ani”, nu cred ca are vreun titlu. Eu pusesem “la 16 ani” langa dreptunghiul ala de la trilulilu, ca sa nu arunce lumea cu patlagele. :)

 6. codru_verde

  bine ai revenit … frumoasa melodia despre trenuri si despartiri! cat despre melancolia trecutului … isi are si ea rostul ei … poate e bine sa ne amintim pentru ca orice experienta ne imbogateste si ne ajuta sa crestem!

 7. Florin Puşcaş Post author

  E bine sa extragem din experiente chestiile care ne imbogatesc si pe urma sa le uitam. Sa ma rog, nu sa le uitam, ci sa nu zabovim prea mult cu gandul la ele. E contraproductiv. :-)

 8. Maria

  Oare melodia şi-a atins scopul (considerând că există unul) dacă ascultătorul simte ceva în stomac de la prima până la ultima notă? Fain…

 9. Florin Puşcaş Post author

  @Mister D Visarea e buna pt duminica seara. Macar acum, ca de maine… 😀

  @boghi Bai talentosule! Si ia zi ce faci tu zi de zi ca sa iti castigi existenta? Daca imi zici ca este inguner sau mai stiu eu ce, te gasesc si te linsez.

  @Maria Well… sa nu fie ceva ce ai mancat… 😆 Daca e o senzatie de nostalgie, entuziasm etc., atunci e de bine. 😀

Leave a Reply