Gând #4

ways

Foto by THEfunkyman

În timpul jogging-ului meu intelectual zilnic, am constatat că unii oameni nu sunt capabili să-şi aleagă singuri obiectele admiraţiei. Din teama de a nu simpatiza cu mediocritatea şi de a cădea astfel în penibil, sau poate doar dintr-un spirit de turmă, ei aşteaptă întotdeauna aprobarea celor avizaţi, ca abia apoi să-şi proclame adeziunile. De aici şi densitatea falşilor “guru”.

Nenorocirea e că majoritatea persoanelor ajunse la rangul de “guru” sau doar de “trendsetter” – aşa cum absurd îi numim, considerând probabil că limba noastră maternă nu ne mai este de folos – sunt tot oameni supuşi greşelii. Ceea ce ei declară ca fiind bun şi de calitate, uneori se dovedeşte a fi un lucru de prost-gust sau de-a dreptul stupid. Se produce astfel o intoxicare în masă, iar noi luăm de bune lucruri care în alte contexte nu ar fi valorat doi bani.

11 responses on “Gând #4

 1. artistu

  Nu cred ca facem servirea asta cu modele, doar din frica de a nu ramane in urma. Pentru ca stilul nou de viata ne spune mereu ca VITEZA e cea care conteaza! 😉

 2. Florin Puşcaş Post author

  Ai tu dreptate in ceea ce zici, insa ce vreau eu sa zic e ca oamenii astia asteapta intotdeauna sa le spuna altii ce e de calitate. Tendinta asta e buna intr-o oarecare masura pentru ca nu putem sa le stim pe toate si trebuie sa tinem cont de experienta altora, insa devine prea de tot atunci cand se promoveaza false valori.

 3. menialy

  subtil…Dar mai e vorba aia: ca si publicitatea negativa e buna. Doar sa fie si sa se auda de tine…

 4. codru_verde

  mi se pare foarte real ceea ce incerci tu sa prezinti …. mai ales pentru ca sunt de parere ca suntem in general un popor dezorientat…abia scapat de sub marionetizarea comunista … ne e greu sa luam decizii si sa ne asumam responsabilitatea pentru ele … ne e mai ales greu sa gandim critic … si primim bucurosi orice ni se da pe tava la televizor … cei din spatele cortinei stiu cunosc aceasta buba si o exploateaza …
  de aceea urez succes campaniei “Jos palaria!” pentru ca au nevoie … mentalitatile se schimba … extrem de greu!

 5. Orianda

  din pacate da.

  ne luam unii dupa ceilati doar asa ca cada biiine!
  aiurea!

  imi place cutare lucru ca deh, ii place lui cutarica si daca ma aliez cu el, merge bine si lu’ baiatu’! :))

  obiceiuri vechi ca istoria Romaniei ….
  ( din pacate nu renuntam usor! )

 6. Online TV

  Deacord cu faptul ca toti mai multi oameni sunt supusi greselii datorita acelor “guru”. Tot mai multi romini, folosesc cuvinte, modul de viata si unele obiceiuri americane in detrimentul celor rominesti. Cred ca in Romania ar trebui sa fie o campanie de relansare a spritului national rominesc.

Leave a Reply