Clanul Cârpaci, mai tare ca fraţii Cristescu

pipi carpaciNicolae Robu a încercat azi să-i “lucreze” puţin la sentiment pe datornicii oraşului. Primarul a prezentat un top al rău-platnicilor (persoane juridice) în domeniul taxelor şi impozitelor pe terenuri, clădiri şi mijloace de transport. Dacă altfel nu vor, măcar de ruşine să-şi amintească de Direcţia Fiscală a PMT.

În top 10, pe locul 2, este chiar Grupul Bega, “nava amiral” (dacă e să mă dau în clişee) a afacerilor fraţilor Cristescu. Dacă o fi având lista vreo legătură cu recentul scandal dintre Robu şi Stoia, cu trimiteri şi pe la fraţii celebri, e mai puţin important. Să-şi dea oamenii la ficat, dacă asta vor. Emil Cristescu s-a şi grăbit să respingă acuzaţiile, fluturând cu mândrie o datorie de “doar” 100.000 de lei, nu 4 milioane, cum spunea lista primarului. Chestiune la fel de irelevantă, de altfel. Nu e nicio stupoare de gloată aici, doar nu trăieşte nimeni cu impresia că îmbogăţiţi patriei, indiferent de numele lor, şi-au strâns averile plătind conştiincioşi toate taxele şi impozitele.

Ceea ce e cu adevărat interesant la lista primarului este rubrica “nr. proprietăţi”. Bega Grup – Turism, Minerale, Invest, Tehnomet – are 82 de proprietăţi în Timişoara. Impresionant, dar poate nu chiar atât de spectaculos pentru nişte oameni care sunt uneori supranumiţi “stăpânii Timişoarei”. În comparaţie cu aceşti “stăpâni”, ţiganii din Clanul Cârpaci sunt adevăraţi zei. Dintr-un articol publicat recent pe Mediafax aflăm că familia Cârpaci are 144 de proprietăţi, majoritatea în zona centrală a Timişoarei. Aşadar, Clanul Cârpaci – Clanul Fraţii Cristescu 144 – 82 (aproximativ).

Haoleu, mânca-ţ-aş sufleţelul, să moare dujmanii! Păi oare nu de asta se tot leagă cineva din primărie de ţiganii amatori de retrocedări? De oftică, fraţii mei albi. Aşa… ca între specialişti în domeniul imobiliar.

***

Topul datornicilor, AICI. Aş da link către un articol scris de mine, dar, din motive independente de voinţa mea, nu pot.

3 responses on “Clanul Cârpaci, mai tare ca fraţii Cristescu

Leave a Reply