AUDIO. Nicolae Robu: „Am fost mereu blasfemiat”

robuLuni, 25 noiembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat în procesul dintre primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Nicolae Robu fusese declarat incompatibil pentru că a ocupat simultan funcţiile de rector al Universităţii Politehnica din Timişoara şi pe cea de senator în Parlamentul României. După mai multe procese, recursuri şi amânări, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul formulat de Nicolae Robu. Decizia anulează definitiv şi irevocabil sentinţa de incompatibilitate dată de ANI. 

Unii (nu dăm nume, cine ştie cunoaşte) sperau că ÎCCJ va da un verdict în favoarea ANI şi că Robu îşi va pierde mandatul de primar. Azi, prin unele locuri din oraş, se astupau de zor sticlele de şampanie. Robu iese însă din toată povestea asta chiar mai încrezător în propriile puteri, lucru dovedit de primele declaraţii de după aflarea verdictului de la ÎCCJ. Pe lângă atacul la adresa “semenilor şacalizaţi”, primarul a făcut şi o declaraţie amuzantă, care le dă apă la moară celor care îi scot în evidenţă amorul propriu.

Am fost mereu hărţuit, am fost mereu blasfemiat și mi s-au făcut diverse preziceri”, spune Robu. Iar DEX-ul spune aşa: BLASFEMÍE s. f. (Livr.) Defăimare a religiei, a dogmelor și a obiectelor de cult; defăimare a lucrurilor sfinte; hulă. – Din lat. blasphemia. 

Până la urmă, umorul involuntar e cel mai bun tip de umor. Iar eu, cu riscul de fi amuzant fără voia mea şi din motive pe care le voi explica într-un viitor articol, cred că finalul poveştii de incompatibilitate e unul pozitiv. Şi-apoi ce-o mai fi ‘om mai vedea.

AUDIO: Declaraţia primarului!

Leave a Reply